Laden Evenementen

« Alle evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

8-weekse cursus “Stressvermindering en herstel: Jouw weg naar Rust”

27 september 2023 @ 10:00 - 12:00

Heb je last van uitputting, slaapproblemen, psychosomatische klachten of constante prikkelbaarheid? Voel je dat stress je leven beheerst en wil je hier graag verandering in brengen? Dan is de 8-weekse cursus “Stressvermindering en Herstel: Jouw Weg naar Rust” iets voor jou!

Deze holistische cursus, ontwikkeld voor volwassenen met stressgerelateerde klachten, biedt een effectieve aanpak om stress te verminderen, herstel te bevorderen en een gezonde levensstijl te ontwikkelen. In een ondersteunende veilige groepsomgeving, onder begeleiding van ervaren professionals, leer je waardevolle vaardigheden en technieken die je kunt toepassen in je dagelijks leven.

Gedurende 8 weken ontdek je samen met gelijkgestemde deelnemers hoe je stressoren kunt identificeren, lichaamssignalen kunt herkennen en effectieve oefeningen kunt doen om stress te verminderen. Je leert ademhalingstechnieken, mindfulness, zelfreflectie en cognitieve therapie, en krijgt praktische tools om je veerkracht te vergroten en terugval te voorkomen.

Elke sessie van 2 uur biedt een uitgebalanceerde mix van educatie, groepsgesprek en hands-on oefeningen, zoals ademhalingsoefeningen, lichaamsbewustzijn en meditatie. Je zult ook vooraf een digitaal individueel intakegesprek met GZ-psycholoog, Floor Baart, en de trainer, Bianca Coorengel, hebben om ervoor te zorgen dat de begeleiding tijdens de cursus optimaal is afgestemd op jouw behoeften.

Investeer in jezelf en geef jezelf Rust cadeau! Neem de leiding over je leven en omarm een gezonde levensstijl vol rust, energie en balans. Meld je nu aan voor een intake van de 8-weekse cursus “Stressvermindering en Herstel: Jouw Weg naar Rust” en geef jezelf de tools om met stress om te gaan en rust te ervaren in de dagelijkse flow van je leven!

 

Ervaar jij één of meerdere van onderstaande klachten:

 • Overweldigende stressniveaus: je worstelt met gevoelens van stress, waardoor je uitgeput raakt en moeite hebt om te ontspannen.
 • Negatieve gedachtepatronen en zelfbeeld: je zit vast in negatieve gedachten en een negatief zelfbeeld, wat je welzijn en zelfvertrouwen beïnvloedt.
 • Lichamelijke symptomen en klachten: je kunt last hebben van diverse psychosomatische klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid, darmklachten en gewrichtsklachten, waarvoor geen medische oorzaak is gevonden. Deze klachten kunnen je dagelijks functioneren aanzienlijk belemmeren.
 • Verminderde energie en vitaliteit: Je hebt last van aanhoudende vermoeidheid en een gebrek aan energie, waardoor je moeite hebt om activiteiten te ondernemen en volledig te genieten van het leven.
 • Beperkte coping-mechanismen: Je hebt moeite met het effectief omgaan met stress en het vinden van gezonde coping-strategieën, waardoor je vastloopt in een cyclus van overweldiging en uitputting.

 

Deze cursus kan jou helpen met:

 • Gerichte cognitieve therapie: Door middel van cognitieve therapie kun je negatieve gedachtepatronen identificeren en transformeren, waardoor je een positiever zelfbeeld en gezondere mentale perspectieven ontwikkelt.
 • Lichaamsbewustzijn en mindfulness: Door lichaamsbewustzijn en mindfulnessoefeningen leer je bewust te worden van lichaamssignalen, stress te herkennen en effectieve ontspanningstechnieken toe te passen.
 • Meditatie en Yoga Nidra: Door meditatie en Yoga Nidra ervaar je diepe ontspanning en herstel, waardoor je stressniveaus kunt verlagen, energie kunnen opbouwen en veerkracht kunt vergroten.
 • Vaardigheidstraining: De cursus biedt vaardigheidstraining op gebieden zoals ademhaling, zelfreflectie, grenzen stellen en assertiviteit, waardoor je effectieve coping-mechanismen ontwikkelt om met stress om te gaan.

Door deze benaderingen te combineren, biedt deze cursus een holistische aanpak om specifieke uitdagingen aan te pakken en je te helpen bij stress te verminderen, veerkracht op te bouwen en een gezonder en evenwichtiger leven in rust te leiden.

Klik hier om je aan te melden voor een intake en start je reis naar innerlijke rust!

 

Nog even de voordelen op een rijtje:

 • Holistische benadering: De combinatie van Cognitieve therapie, Lichaamsbewustzijn, Ademhalingstechnieken, Mindfulness, Meditatie en Yoga Nidra zorgt voor een uitgebreide aanpak die zowel de mentale, emotionele, energetische als fysieke aspecten van stress-gerelateerde klachten adresseert.
 • Professionele begeleiding: de cursus wordt geleid door ervaren professionals, zoals een GZ-psycholoog en Yogadocente & Mindfulness coach, die gespecialiseerd zijn in stress-gerelateerde klachten. Deze professionals hebben veel ervaring, bieden persoonlijke begeleiding en zorgen voor een veilige omgeving waarin deelnemers kunnen groeien en zichzelf kunnen zijn.
 • Persoonlijke begeleiding: we bieden persoonlijke begeleiding aan de deelnemers. Dit kan variëren van individuele begeleidingssessies, feedback op oefeningen of de mogelijkheid om vragen te stellen tijdens de groepssessies.
 • Praktische toepassing in het dagelijks leven: Je leert vaardigheden, technieken en concrete tools die je kunt toepassen in je dagelijks leven.
 • Terugvalpreventie en lange-termijnresultaten: We hebben aandacht voor terugvalpreventie en het opstellen van een persoonlijk terugvalpreventieplan. We zijn gericht op het ondersteunen van jou bij het behouden van je vooruitgang op de lange termijn, zodat je rust blijft ervaren in je dagelijks leven.
 • Kleine groep: maximaal 10 deelnemers

 

Naast het verminderen van stress-gerelateerde klachten en het bevorderen van rust, bieden wij ook:

 • Algemene stressmanagementvaardigheden: de vaardigheden en technieken die je in de cursus leert zijn breder toepasbaar in je dagelijkse leven. Deze vaardigheden kun je gebruiken om beter om te gaan met algemene stress in het dagelijks leven, zowel op het werk als in persoonlijke situaties.
 • Emotionele regulatie: Je ontwikkelt vaardigheden voor emotionele regulatie. Dit kan nuttig zijn bij het omgaan met negatieve emoties, het verbeteren van emotioneel welzijn en het bevorderen van veerkracht bij uitdagende situaties.
 • Verbeterde slaapkwaliteit: De technieken helpen je niet alleen bij stress-gerelateerde slapeloosheid, maar ook bij het verbeteren van de algehele slaapkwaliteit. Je leert om beter te ontspannen, gedachten tot rust te brengen en prikkels te verwerken. Je slaapt rustiger en dieper.
 • Verbeterde focus en concentratie: De vaardigheden die je leert helpen bij het verbeteren van je focus en concentratievermogen. De mindfulness- en meditatietechnieken dragen bij aan het vermogen om beter in het moment te zijn, afleidingen te verminderen en productiever te zijn in het dagelijks leven.
 • Algeheel welzijn en levenskwaliteit: de cursus is niet alleen gericht is op het verminderen van klachten, maar ook op het verbeteren van het algehele welzijn en je levenskwaliteit. Je ervaart meer rust, balans en tevredenheid in verschillende aspecten van je leven.

 

Ja, ik kies voor mijn weg naar Rust! Ik meld en meld me aan voor een intake.

 

Floor Baart, GZ psycholoog
psychologenpraktijkvelsen.nl

Is psycholoog sinds 1995 en werkt de laatste 18 jaar in IJmuiden als cognitief gedragstherapeut. Zij werkte als cognitief gedragstherapeut (VGCT lid) bij PsyQ in Rotterdam, het diaconessen ziekenhuis in Leiden, het LAIC in Alkmaar en bij Argonaut in Amsterdam.

Zij is bekend met alle therapievormen, waaronder CGT, EMDR, ACT, oplossingsgerichte therapie, schematherapie, kortdurende focale psychotherapie en vele andere methodieken en houdt haar kennis up to date door scholing, conferenties en congressen.

 

Bianca Coorengel
Bianca heeft al 10 jaar ervaring in het begeleiden van mensen bij het ervaren van rust en ontspanning in lichaam en geest. Ze helpt je bij het weer (leren) voelen, je lichaamsbewustzijn te vergroten en leert je tools om in te zetten in je dagelijkse leven. Om dichtbij jezelf te zijn en balans in je leven te behouden.

 

Data:

woensdagen van 10.00 – 12.00
september is vol – je kunt je inschrijven op de wachtlijst. Bij voldoende aanmeldingen starten we de volgende cursus in november / januari.

Stuur een e-mail aan info@biancacoorengel.nl of neem contact op via 0654777719 voor extra informatie, een intake en plaatsen op de wachtlijst.

maximaal 10 deelnemers per cursus

Locatie:
Het momumentale Badhuis bij de ingang van het Westerpark.
Polanenstraat 3 B
1013 VP Amsterdam

Investering:
Intake 99 euro incl 21% BTW (2x 30 minuten met GZ psycholoog en trainer)  Als je je na de intake aanmeld voor de cursus, is de intake GRATIS. De intakes vinden telefonisch en via videobellen plaats.

8-weekse cursus 1395,- euro incl 21% BTW

 

Ik wil graag een intake.
Ik heb nog een vraag.

Locatie

Het momumentale Badhuis
Polanenstraat 3 B
Amsterdam,

Locatie

Het momumentale Badhuis
Polanenstraat 3 B
Amsterdam,