Yoga Nidra Cursus

Yoga Nidra cursus

Yoga Nidra wordt ook wel de slaap van de Yogi genoemd omdat je wordt begeleid naar een Delta staat van je hersenen, oftewel een diepe slaap. Je beoefent Yoga Nidra liggend. Je volgt enkel de stem van Bianca die jou door de sessies heen begeleidt. Ervaar met Yoga Nidra diepe rust en leer hoe je op elk moment weer bij jezelf kunt zijn.

Wat gebeurt er tijdens een Yoga Nidra sessie? 

 • Je lichaam ontspant zich tot op een diep niveau
 • Je zenuwstelsel komt tot rust
 • Je ervaart ruimte en stilte in je hoofd
 • Je activeert het zelfhelend vermogen
 • Je intuïtie is weer helder waar te nemen
 • Je creativiteit wordt gestimuleerd
 • Je ervaart een diepe staat van ontspanning en rust, je bent thuis bij jezelf

Inhoud van deze cursus

Bianca begeleidt je wekelijks op een toegankelijke en simpele manier door een sluier van je bewustzijn, ook wel een kosha genoemd, heen. Je werkt iedere week met een Sankalpa, intentie, waarmee je steeds een diepere laag van jezelf gaat ervaren.

Iedere les start met een openingsmediatie / moment van arriveren waarna er een korte uitleg en theorie volgt over de desbetreffende kosha. Daarna ga je het fysieke lichaam aanspreken met milde bewegingen en/of yin yoga houdingen. Vervolgens begeleidt Bianca je door een uitgebreide yoga nidra sessie gericht op het thema van die week. De avond wordt afgesloten met een afsluitingscirkel waarin ruimte is om vragen te stellen, ervaringen gedeeld mogen worden of we contempleren nog even in stilte :).

Je ontvangt bij deze cursus tevens twee video’s van Bianca zodat je altijd en overal kunt landen bij jezelf; een korte mediatie waarin je weer even tot jezelf kunt komen en een yoga nidra sessie van 30 minuten die je thuis kunt beoefenen.

Voor wie?
Deze cursus is helemaal geschikt voor jou als je:

 • benieuwd bent naar de werking van Yoga Nidra
 • diep wilt ontspannen
 • jouw slaap wilt verbeteren
 • jouw creativiteit wilt vergroten
 • burn-out en stressklachten wilt verminderen/voorkomen
 • meer vanuit intuïtie wilt leven
 • bewuster in het leven wilt staan
 • meer wilt leren voelen en dichter bij jezelf wilt blijven

Iedereen is van harte welkom, met of zonder yoga ervaring.

 

Wanneer?

5-weekse Yoga Nidra cursus online, start maandag 2 oktober

2-daagse Yoga Nidra cursus, zondag 8 oktober en zondag 5 november bij Yogastudio Kokos in Beverwijk

5-weekse Yoga Nidra cursus, woensdagavond in November bij Glow Yogastudio in Haarlem

 

Wil je een keer Yoga Nidra ervaren en kennismaken met mij? 

13 september Yoga Nidra Special bij Glow Yogastudio in Haarlem

18 oktober Yoga Nidra Special bij Glow Yogastudio in Haarlem

Dit is een maandelijkse les bij Glow Yogastudio, zie het rooster hier.

Mini retreat Rust – Welcome home

Yoga Nidra

Tijd voor Rust!

Het is weer tijd voor jou! Tijd om een middag helemaal tot rust te komen, diep te ontspannen, te landen op een plek in jezelf waar je voelt dat het oké is, dat het goed is. Dat je niet sneller hoeft, meer moet, dat het goed is zoals het is. De controle, verkramping valt weg, je zenuwstelsel ontspant. Er is pure overgave, je voelt je gedragen en landt in de basis van rust in jezelf. Je bent thuis.

Tijdens deze middag land je weer in je lijf, sta je weer in verbinding met je intuïtie en ervaar je rust. Je voelt je zacht en volledig ontspannen en bent thuis.

De ingrediënten voor deze middag zijn: Yin Yoga, Yoga Nidra, Schrijven en gezonde snacks om jou tijdens dit proces te ondersteunen.

Wij Bianca (bihealthy op links) & Bianca  staan weer voor je klaar om je deze hele middag te ontzorgen, zodat jij je op je gemak voelt, gedragen en in de diepe ontspanning kunt zakken. Deze keer op de mooie locatie van The Human Fabrique in Haarlem. Gratis parkeren en met ov makkelijk te bereiken.

Rust, overgave, jezelf zijn

Ja, dat wil ik!

 

Zondag 19 november van 14.00 – 17.00 uur bij The Human Fabrique in Haarlem – 79 euro

Programma:

13.45 – ontvangst

14.00 – openingscirkel met welkomstdrankje & snack

14.15 – yin yoga & yoga nidra & schrijven

16.45 – sluitingscirkel met thee en snack

17.00 – einde

 

Ik geef mezelf Rust cadeau!

Mini retreat Herfst “self-care”

Tijd voor self-care! 

Het is weer tijd voor jou, tijd om een middag helemaal naar binnen te keren, diep te ontspannen, jezelf te voeden met inpsiratie en voedzaam eten. Tijdens deze middag land je weer in je lijf, kom je thuis bij jezelf en sta je weer in verbinding met je intuïtie. Je voelt je zacht en volledig ontspannen.

De ingrediënten voor deze middag zijn: Yin Yoga, Yoga Nidra, Schrijven en gezonde voedzame snacks om jou tijdens dit proces te ondersteunen.

Wij Bianca (bihealthy op links) & Bianca  staan weer voor je klaar om je deze hele middag te ontzorgen, zodat jij je op je gemak voelt, gedragen en in de diepe ontspanning kunt zakken. Deze keer op de mooie locatie van The Human Fabrique in Haarlem. Gratis parkeren en met ov makkelijk te bereiken.

Naar binnen keren, jezelf voeden en diep ontspannen.

Ja, dat wil ik!

 

Zondag 15 oktober van 14.00 – 17.00 uur bij The Human Fabrique in Haarlem – 79 euro

Programma:

13.45 – ontvangst

14.00 – openingscirkel met welkomstdrankje & snack

14.15 – yin yoga & yoga nidra & schrijven

16.45 – sluitingscirkel met thee en snack

17.00 – einde

 

Ik geef mezelf Rust cadeau!

8-weekse cursus “Stressvermindering en herstel: Jouw weg naar Rust”

Heb je last van uitputting, slaapproblemen, psychosomatische klachten of constante prikkelbaarheid? Voel je dat stress je leven beheerst en wil je hier graag verandering in brengen? Dan is onze 8-weekse cursus “Stressvermindering en Herstel: Jouw Weg naar Rust” iets voor jou!

Deze holistische cursus, ontwikkeld voor volwassenen met stressgerelateerde klachten, biedt een effectieve aanpak om stress te verminderen, herstel te bevorderen en een gezonde levensstijl te ontwikkelen. In een ondersteunende veilige groepsomgeving, onder begeleiding van ervaren professionals, leer je waardevolle vaardigheden en technieken die je kunt toepassen in je dagelijks leven.

Gedurende 8 weken ontdek je samen met gelijkgestemde deelnemers hoe je stressoren kunt identificeren, lichaamssignalen kunt herkennen en effectieve oefeningen kunt doen om stress te verminderen. Je leert ademhalingstechnieken, mindfulness, zelfreflectie en cognitieve therapie, en krijgt praktische tools om je veerkracht te vergroten en terugval te voorkomen.

Elke sessie van 2 uur biedt een uitgebalanceerde mix van educatie, groepsgesprek en hands-on oefeningen, zoals ademhalingsoefeningen, lichaamsbewustzijn en meditatie. Je zult ook vooraf een digitaal individueel intakegesprek met GZ-psycholoog, Floor Baart, en de trainer, Bianca Coorengel, hebben om ervoor te zorgen dat de begeleiding tijdens de cursus optimaal is afgestemd op jouw behoeften.

Investeer in jezelf en geef jezelf Rust cadeau! Neem de leiding over je leven en omarm een gezonde levensstijl vol rust, energie en balans. Meld je nu aan voor een intake van de 8-weekse cursus “Stressvermindering en Herstel: Jouw Weg naar Rust” en geef jezelf de tools om met stress om te gaan en rust te ervaren in de dagelijkse flow van je leven!

 

Ervaar jij één of meerdere van onderstaande klachten:

 • Overweldigende stressniveaus: je worstelt met gevoelens van stress, waardoor je uitgeput raakt en moeite hebt om te ontspannen.
 • Negatieve gedachtepatronen en zelfbeeld: je zit vast in negatieve gedachten en een negatief zelfbeeld, wat je welzijn en zelfvertrouwen beïnvloedt.
 • Lichamelijke symptomen en klachten: je kunt last hebben van diverse psychosomatische klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid, darmklachten en gewrichtsklachten, waarvoor geen medische oorzaak is gevonden. Deze klachten kunnen je dagelijks functioneren aanzienlijk belemmeren.
 • Verminderde energie en vitaliteit: Je hebt last van aanhoudende vermoeidheid en een gebrek aan energie, waardoor je moeite hebt om activiteiten te ondernemen en volledig te genieten van het leven.
 • Beperkte coping-mechanismen: Je hebt moeite met het effectief omgaan met stress en het vinden van gezonde coping-strategieën, waardoor je vastloopt in een cyclus van overweldiging en uitputting.

 

Deze cursus kan jou helpen met:

 • Gerichte cognitieve therapie: Door middel van cognitieve therapie kun je negatieve gedachtepatronen identificeren en transformeren, waardoor je een positiever zelfbeeld en gezondere mentale perspectieven ontwikkelt.
 • Lichaamsbewustzijn en mindfulness: Door lichaamsbewustzijn en mindfulnessoefeningen leer je bewust te worden van lichaamssignalen, stress te herkennen en effectieve ontspanningstechnieken toe te passen.
 • Meditatie en Yoga Nidra: Door meditatie en Yoga Nidra ervaar je diepe ontspanning en herstel, waardoor je stressniveaus kunt verlagen, energie kunnen opbouwen en veerkracht kunt vergroten.
 • Vaardigheidstraining: De cursus biedt vaardigheidstraining op gebieden zoals ademhaling, zelfreflectie, grenzen stellen en assertiviteit, waardoor je effectieve coping-mechanismen ontwikkelt om met stress om te gaan.

Door deze benaderingen te combineren, biedt deze cursus een holistische aanpak om specifieke uitdagingen aan te pakken en je te helpen bij stress te verminderen, veerkracht op te bouwen en een gezonder en evenwichtiger leven in rust te leiden.

Klik hier om je aan te melden voor een intake en start je reis naar innerlijke rust!

 

Nog even de voordelen op een rijtje:

 • Holistische benadering: De combinatie van Cognitieve therapie, Lichaamsbewustzijn, Ademhalingstechnieken, Mindfulness, Meditatie en Yoga Nidra zorgt voor een uitgebreide aanpak die zowel de mentale, emotionele, energetische als fysieke aspecten van stress-gerelateerde klachten adresseert.
 • Professionele begeleiding: de cursus wordt geleid door ervaren professionals, zoals een GZ-psycholoog en Yogadocente & Mindfulness coach, die gespecialiseerd zijn in stress-gerelateerde klachten. Deze professionals hebben veel ervaring, bieden persoonlijke begeleiding en zorgen voor een veilige omgeving waarin deelnemers kunnen groeien en zichzelf kunnen zijn.
 • Persoonlijke begeleiding: we bieden persoonlijke begeleiding aan de deelnemers. Dit kan variëren van individuele begeleidingssessies, feedback op oefeningen of de mogelijkheid om vragen te stellen tijdens de groepssessies.
 • Praktische toepassing in het dagelijks leven: Je leert vaardigheden, technieken en concrete tools die je kunt toepassen in je dagelijks leven.
 • Terugvalpreventie en lange-termijnresultaten: We hebben aandacht voor terugvalpreventie en het opstellen van een persoonlijk terugvalpreventieplan. We zijn gericht op het ondersteunen van jou bij het behouden van je vooruitgang op de lange termijn, zodat je rust blijft ervaren in je dagelijks leven.
 • Kleine groep: maximaal 10 deelnemers

 

Naast het verminderen van stress-gerelateerde klachten en het bevorderen van rust, bieden wij ook:

 • Algemene stressmanagementvaardigheden: de vaardigheden en technieken die je in de cursus leert zijn breder toepasbaar in je dagelijkse leven. Deze vaardigheden kun je gebruiken om beter om te gaan met algemene stress in het dagelijks leven, zowel op het werk als in persoonlijke situaties.
 • Emotionele regulatie: Je ontwikkelt vaardigheden voor emotionele regulatie. Dit kan nuttig zijn bij het omgaan met negatieve emoties, het verbeteren van emotioneel welzijn en het bevorderen van veerkracht bij uitdagende situaties.
 • Verbeterde slaapkwaliteit: De technieken helpen je niet alleen bij stress-gerelateerde slapeloosheid, maar ook bij het verbeteren van de algehele slaapkwaliteit. Je leert om beter te ontspannen, gedachten tot rust te brengen en prikkels te verwerken. Je slaapt rustiger en dieper.
 • Verbeterde focus en concentratie: De vaardigheden die je leert helpen bij het verbeteren van je focus en concentratievermogen. De mindfulness- en meditatietechnieken dragen bij aan het vermogen om beter in het moment te zijn, afleidingen te verminderen en productiever te zijn in het dagelijks leven.
 • Algeheel welzijn en levenskwaliteit: de cursus is niet alleen gericht is op het verminderen van klachten, maar ook op het verbeteren van het algehele welzijn en je levenskwaliteit. Je ervaart meer rust, balans en tevredenheid in verschillende aspecten van je leven.

 

Ja, ik kies voor mijn weg naar Rust! Ik meld en meld me aan voor een intake.

 

Floor Baart, GZ psycholoog
psychologenpraktijkvelsen.nl

Is psycholoog sinds 1995 en werkt de laatste 18 jaar in IJmuiden als cognitief gedragstherapeut. Zij werkte als cognitief gedragstherapeut (VGCT lid) bij PsyQ in Rotterdam, het diaconessen ziekenhuis in Leiden, het LAIC in Alkmaar en bij Argonaut in Amsterdam.

Zij is bekend met alle therapievormen, waaronder CGT, EMDR, ACT, oplossingsgerichte therapie, schematherapie, kortdurende focale psychotherapie en vele andere methodieken en houdt haar kennis up to date door scholing, conferenties en congressen.

 

Bianca Coorengel
Bianca heeft al 10 jaar ervaring in het begeleiden van mensen bij het ervaren van rust en ontspanning in lichaam en geest. Ze helpt je bij het weer (leren) voelen, je lichaamsbewustzijn te vergroten en leert je tools om in te zetten in je dagelijkse leven. Om dichtbij jezelf te zijn en balans in je leven te behouden.

 

Data:

woensdagen van 10.00 – 12.00
september is vol – je kunt je inschrijven op de wachtlijst. Bij voldoende aanmeldingen starten we de volgende cursus in november / januari.

Stuur een e-mail aan info@biancacoorengel.nl of neem contact op via 0654777719 voor extra informatie, een intake en plaatsen op de wachtlijst.

maximaal 10 deelnemers per cursus

Locatie:
Het momumentale Badhuis bij de ingang van het Westerpark.
Polanenstraat 3 B
1013 VP Amsterdam

Investering:
Intake 99 euro incl 21% BTW (2x 30 minuten met GZ psycholoog en trainer)  Als je je na de intake aanmeld voor de cursus, is de intake GRATIS. De intakes vinden telefonisch en via videobellen plaats.

8-weekse cursus 1395,- euro incl 21% BTW

 

Ik wil graag een intake.
Ik heb nog een vraag.

Yoga Nidra 5-weekse online cursus

Yoga Nidra Verdiepingscursus (5-weekse)

Ontdek met Yoga Nidra de basis van rust in jezelf waar je altijd en overal op kunt terugvallen. 

Yoga Nidra wordt ook wel de slaap van de Yogi genoemd omdat je wordt begeleid naar een Delta staat van je hersenen, oftewel een diepe slaap. Je beoefent Yoga Nidra liggend. Je volgt enkel de stem van Bianca die jou door de sessies heen begeleidt. Ervaar met Yoga Nidra diepe rust en leer hoe je op elk moment weer bij jezelf kunt zijn.

Inhoud van deze cursus
Tijdens deze 5-weekse cursus begeleidt Bianca je wekelijks op een toegankelijke en simpele manier door een sluier van je bewustzijn, ook wel een kosha genoemd, heen. Je werkt iedere week met een Sankalpa, intentie, waarmee je steeds een diepere laag van jezelf gaat ervaren.

Wat gebeurt er tijdens een Yoga Nidra sessie?

 • Je lichaam ontspant zich tot op een diep niveau
 • Je zenuwstelsel komt tot rust
 • Je ervaart ruimte en stilte in je hoofd
 • Je activeert het zelfhelend vermogen
 • Je intuïtie is weer helder waar te nemen
 • Je creativiteit wordt gestimuleerd
 • Je ervaart een diepe staat van ontspanning en rust, je bent thuis bij jezelf

Iedere les start met een openingsmediatie / moment van arriveren waarna er een korte uitleg en theorie volgt over de desbetreffende kosha. Daarna ga je het fysieke lichaam aanspreken met milde bewegingen en/of yin yoga houdingen. Vervolgens begeleidt Bianca je door een uitgebreide yoga nidra sessie gericht op het thema van die week. De avond wordt afgesloten met een afsluitingscirkel waarin ruimte is om vragen te stellen, ervaringen gedeeld mogen worden of we contempleren nog even in stilte :).

Inclusief:
Je ontvangt bij deze cursus tevens twee audio’s van Bianca zodat je altijd en overal kunt landen bij jezelf; een korte meditatie waarin je weer even tot jezelf kunt komen en een yoga nidra sessie van 30 minuten die je thuis kunt beoefenen.

ja, dat wil ik!

Begeleiding
Om je te ondersteunen tijdens deze cursus ontvang je tips en oefeningen. Bianca is tijdens deze 5-weekse beschikbaar voor je vragen en begeleid je als je ergens tegenaan loopt.

Voor wie?
Deze cursus is helemaal geschikt voor jou als je:

 • Benieuwd bent naar de werking van Yoga Nidra
 • Diep wilt ontspannen
 • Jouw slaap wilt verbeteren
 • Jouw creativiteit wilt vergroten
 • Burn-out en stressklachten wilt verminderen/voorkomen
 • Meer vanuit intuïtie wilt leven
 • Bewuster in het leven wilt staan
 • Meer wilt leren voelen en dichter bij jezelf wilt blijven

Iedereen is van harte welkom, met of zonder yoga ervaring.

Online & reply
Tijdens deze 5-weekse komen we online via ZOOM bij elkaar. Je ontvangt achteraf een reply. Mocht je niet online-live aanwezig kunnen zijn, kun je de les binnen 2 weken in je eigen tijd bekijken of misschien wil je hem nog een keer volgen.

Data
maandag 9, 16, 30 oktober en 6 & 13 november van 20.00 – 21.00 (tijdens de herfstvakantie is er geen les)

 

Ja, ik geef mezelf Rust cadeau!

Mini retreat “Vier de zomer”

Op 21 juni vieren we de zomer met een extra lange yin & yoga nidra les.

Een magische helende reis!

Onder live muzikale begeleiding van Stiene zal Bianca je begeleiden naar een staat van diepe ontspanning. We landen in ons lichaam en de vreugde van ons hart. Je wordt ontvangen met een welkomst drankje en snack van Bihealthy. Na de zachte beweging, yin yoga en yoga nidra sluiten we ook weer af met thee en snack van Bihealthy.

Diep ontspannen, achterover leunen & genieten!

Ja, dat wil ik!

Programma:

9.00 – ontvangst

9.15 – openingscircel met welkomstdrankje & snack

9.30 – yin yoga & yoga nidra & live muzikale begeleiding

11.30 – sluitingscircel met thee en snack

12.00 – einde

 

Ik geef mezelf Rust cadeau!